• Web-Sign-1303
  • Web-Sign-1321
  • Web-Sign-1214
  • Web-Sign-1479
  • Web-Sign-1193
  • Web-Sign-1201
  • Web-Sign-1274
  • Web-Sign-1439

Ambachtelijke bereiding

Na een jaar testen en voorbereiden zijn wij in augustus 2016 begonnen met de productie van droge pasta’s in een fonkelnieuw atelier dat speciaal voor dit gebruik gebouwd werd.

In dit atelier en met de verse bloem van onze molens worden onze pasta’s bereid, door onze vakman, volgens de traditie, met een extruder met bronzen matrijzen (soort geperforeerde schijf waarvan de gaten de vormen hebben van de gewenste pasta’s) en volgens een traag droogproces op lage temperatuur.

Door brons te gebruiken, in tegenstelling tot teflon dat over het algemeen in de industrie gebruikt wordt, worden de pasta’s ruw, waardoor het mogelijk is de sauzen en de kruiden beter te “binden”. Eenmaal de pasta’s gekookt zijn, zorgen de micro-oneffenheden aan de oppervlakte van de pasta dankzij het brons voor een hechting van de saus en vergroten ze het contactoppervlak met de smaakpapillen. Zo brengen ze de smaak en het parfum van het gebruikte graan op een hoger niveau.

 

Door het trage droogproces op lage temperatuur is het mogelijk om het behoud van zeer veel voedings- en organoleptische eigenschappen van de pasta te optimaliseren. In tegenstelling tot de industriële praktijken waarbij gebruik gemaakt wordt van een snel droogproces bij een constante temperatuur van 90 °, bedragen de droogtemperaturen van onze pasta’s nooit meer dan 45 ° en duurt het droogproces langer dan 10 uur. Met een dergelijk droogproces is het mogelijk om de eiwitten niet te denatureren, waardoor ze gemakkelijker door het organisme verteerd en opgenomen kunnen worden.

Twee soorten, spelt en tarwe

Op dit ogenblik bieden wij twee soorten pasta’s aan: de 100 % spelt casarreci en de 100 % tarwe schelpjes. Andere soorten zouden nog moeten volgen… De tests zijn nog aan de gang en het ziet er goed uit!

Onze pasta’s zijn verkrijgbaar in zakjes van 500 g ofwel in bulk, in zakken van 5 kg.

Contact

Voor alle informatie of specifieke vragen over pasta’s kunt u gerust contact opnemen met onze vakman, François Rouchet.

Smakelijk!