• 103-Agribio
  • Le Pain
  • 119-Agribio
  • Web-Sign-1758
  • Web-Sign-1921

In 2011 opende AGRIBIO zijn bakkerij-atelier in de boerderij in Havelange.  We werken uiteraard enkel met onze granen en onze bloem en zonder additieven.  De productieketen, van graan tot brood, is dus uitermate kort: slechts enkele kilometers tussen de velden en de handen van de bakkers!

Onze granen zijn exclusieve grondstoffen voor onze bloem, bevatten zeer weinig gluten en vergen hetzelfde werk als bij de bereiding van ambachtelijk brood.  Op elk ogenblik van de productie moeten de bakkers de pasta’s corrigeren aan de hand van hun vakkennis.

De tijd, het hydrateren en het kneden zijn de enige parameters die gewijzigd kunnen worden om een kwalitatief hoogstaand afgewerkt product te verkrijgen.

Sinds februari 2016 hebben we besloten om een atelier in Brussel te openen om dichter bij onze klanten te kunnen zijn.  De productieprocedures en de grondstoffen in dit atelier zijn precies dezelfde als op de boerderij.  Het belang van een 2de atelier zit vooral in het gezellig en kleinschalig houden van de productieruimtes.

Om volledige transparantie te bieden bij elke fase van de verwerking nodigen wij u uit om een bezoek te brengen aan deze 2 ateliers, alle dagen van de week en soms ook op aanvraag, om deel te nemen aan de productie.