• 027-Agribio
  • La Farine
  • Web-Sign-1990

Om de bloem te produceren, hebben wij Astrié-molens geïnstalleerd in Buzin, naast de gewassen.  Dit zijn Franse molens (Normandië) door een vakman gebouwd.

Het belangrijkste kenmerk van deze molen is de molensteen die uit natuurlijk graniet vervaardigd is en de manier waarop hij geslepen is.  Met deze steen is het mogelijk om traag te malen zodat de bloem dus niet kan opwarmen.

De topsnelheid van deze molens bedraagt niet meer dan 20 (kilo) per uur!

Dat is uiteraard zeer traag in vergelijking met andere molens.

De eigenschappen van bloem met een biologisch label variëren naargelang van de ambachtelijke of industriële maalmethode.

De voordelen van ambachtelijke bloem in vergelijking met industriële:

  • De bloem kan niet opwarmen door de trage maalsnelheid.
  • De tarwekiemen blijven bewaard. . Bij de industriële molens worden de tarwekiemen bewust weggenomen omdat die veel vetten bevatten die ranzig kunnen worden en de bewaartijd verkorten, en worden ze apart gevaloriseerd.  De bewaartijd van de ambachtelijke bloemen bedraagt ongeveer 6 maanden, terwijl de industriële bloemen meer dan 1 jaar bewaard kunnen worden.
  •   Onze bloem bevat geen additieven ook geen die in de biologische landbouw toegelaten zijn. Bij industriële bloem gebruiken ze additieven om de bakwaarde te verbeteren en de bloem te stabiliseren.  Deze additieven zijn van uiteenlopende aard: bewaarmiddelen, enzymen en eiwitten die niet van graan afkomstig zijn.